Helyettese Szabó Rebeka

Karácsony Gergely vezeti a Párbeszéd Magyarországért képviselői csoportját

A hatékony országgyűlési munkavégzés érdekében a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelynek vezetője Karácsony Gergely, helyettese Szabó Rebeka.

2013.02.24 15:04MTI

 Közleményükben ismertetik, hogy a házszabály szerint a képviselők - a képviselői tevékenységgel összefüggő célra - csoportokat hozhatnak létre, amelyek bár nem minősülnek képviselőcsoportnak, de alkalmasak lehetnek az összehangolt parlamenti tevékenységre.
   
Hangsúlyozzák, hogy a PM képviselői csoportja ebben az új helyzetben is minden erejével képviselni fogja a társadalmi igazságosság, a fenntarthatóság és tiszta közélet értékeit.
   
És bár már most megmutatkozik, hogy a fideszes többség mindent megtesz annak érdekében, hogy elhallgattassák a számukra "kényelmetlen" kérdéseket is feszegetőket, a PM országgyűlési képviselői csoportja el fog menni a falig, hogy továbbra is hallassa a hangját minden olyan ügyben, ahol hatalmi visszaéléseket, a demokrácia leépítését vagy a szociális válság fokozását észleli - írják.
   
A képviselői csoport tagjai: Dorosz Dávid, Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Scheiring Gábor, Szabó Tímea, Szilágyi László és Szilágyi Péter.
   
Kövér László házelnök február 14-én állapította meg a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának megszűnését, miután nyolc képviselő bejelentette kilépését az LMP képviselőcsoportjából.
   
Az LMP megszűnő frakciója helyett ugyancsak országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelyet Schiffer András vezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.