NFH

Flitterek, gyöngyök - életveszélyes gyerekruhákat vontak ki a forgalomból

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vámriasztás alapján 198 darab fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg. A veszélyes termékeket kivonták a forgalomból.

2013.09.23 11:22Havariapress
Fotó: MTI, archív

Az NFH március 25-e és június 14-e között vizsgálat alá vont ragasztott díszítéseket, flittereket, strasszokat és gyöngyöket tartalmazó csecsemő- és gyerekruhákat. A kisgyerekek ezeket a díszítéseket könnyen leszedhetik a ruhákról, a szájukba vehetik, ami fulladásveszélyt jelenthet.

A Mechanikai és Villamos Laboratórium az apró díszítések felerősítési szilárdsági vizsgálatát 32 termék esetében végezte el.

A vizsgálatok során kiderült, hogy 31 termék esetében az apró díszítések könnyen leváltak az anyagról, 4 terméknél pedig megállapították, hogy az összehúzó zsinórok és végződések balesetveszélyt jelenthetnek.

Az NFH vámriasztás alapján további 198 termék vámkezelését tiltotta meg. A veszélyes árukat kivonták a forgalomból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.