Rallizni akartak

Hende balesete - A vétkesek listája: lábtörés, mellkascsont-törés

A Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító gépkocsi csütörtöki közlekedési balesetének Balassagyarmaton ápolt sérültje térdkalács- és lábszártörést szenvedett.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.09.20 22:15MTI
KATT a képekért! >>>

A férfi lába gipszsínben fekszik, sérüléseinek gyógyulási ideje mintegy hat hét - tette hozzá Szabó Géza, a Dr. Kenessey Albert Kórház igazgatója, megemlítve, hogy a férfi állapota jó, megfelelően ellátták őt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) korábban azt közölte, hogy a két személygépkocsi a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze csütörtök délután, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta.

A karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet az MTI információi szerint egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal.

A minisztert és a balesetet okozó sofőrt helikopterrel, Hende Csaba sofőrjét és a miniszter tanácsadóját pedig mentőautóval vitték a Honvédkórházba, a raliversenyző navigátora került a balassagyarmati kórházba.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) tájékoztatása szerint miután Hende Csaba vállsérülését ellátták, a miniszter pénteken jó általános állapotban, "további, otthoni gyógyulás céljából" elhagyta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházát. A kezelés után hazatérhetett a miniszter munkatársa - aki könnyebb zúzódásokat szenvedett - és mellkasi sérüléssel ápolt gépkocsivezetője is.

A balesetet okozó gépkocsi vezetőjét továbbra is a Honvédkórházban ápolják. Őt mellkasi csontsérüléssel, valamint hasi és végtagzúzódással a baleseti sebészeti osztályon kezelik. Állapota stabil, megfigyelése és további kezelése várhatóan egy hétig tart - tették hozzá.

Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka péntek reggel azt mondta: csütörtök éjszaka a miniszteri autóban ülő másik két ember, a tárcavezető tanácsadója és a gépkocsivezető is a Honvédkórházba került. Előbbi zúzódásokkal érkezett az intézménybe, míg a sofőr szegycsonttörést szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.