Öten sérültek meg

Hende Csaba balesete: az okozó és áldozat is a Honvédkórházban - KÉPEK!

Öten sérültek meg abban a balesetben, amelynek a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító autó is részese volt csütörtök délután Nógrád megyében.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.09.19 20:01MTI
KATT a képekért! >>>

Az eddigi információk szerint a két személyautó a Szécsény és Hollókő közötti 2122-es úton ütközött össze délután 5 óra körül, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta.

Az MTI biztos forrásból úgy tudja, hogy a karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal.

Ugyancsak szemtanúk beszámolójából úgy tudni, hogy a miniszter a saját lábán szállt ki a sérült autóból.

Az M1 Híradója úgy tudja, hogy a balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. A raliversenyzőt a Híradó szerint eddig több mint húszszor büntették meg gyorshajtásért, a budapesti Honvédkórházba őt és a honvédelmi minisztert szállították.

Stabil állapotban van Hende Csaba

Stabil állapotban van Hende Csaba honvédelmi miniszter - mondta Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka csütörtök este a kórházban tartott sajtótájékoztatóján. Mint elmondta: a miniszter jobb vállában törést találtak. További vizsgálatok elvégzésére felveszik a kórházba. A budapesti Honvédkórházba szállított másik sérült a másik autó sofőrje. A fiatal férfit zárt hasi sérüléssel vették fel a kórházba. Ő is stabil állapotban van - mondta a parancsnok.

Magyar politikusok közúti balesetei 2008 óta

2008. november 21. - Csontos János szocialista országgyűlési képviselő a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvari külterületén halálra gázolt egy kivilágítatlan kerékpárost.

2009. április 7. - A Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt szállító autó Budapesten, a II. kerületben - hogy elkerülje az ütközést az elé kanyarodó személyautóval - kitért, és az ott parkoló gépkocsiknak ütközött. A balesetben senki sem sérült meg.

2009. október 21. - Koccanásos balesetet szenvedett Balázs Péter külügyminiszter Budapesten, de sem a miniszter, sem a sofőrje nem sérült meg.

2010. február 1. - A 3-as út szikszói kivezetőjén egy kamion frontálisan ütközött az Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke által vezetett személygépkocsival. A balesetben hárman sérültek meg, köztük Ódor Ferenc.

2011. február 5. - Egy szabálytalanul közlekedő autóval ütközött Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere. A politikus nem sérült meg, a vétkes autóban egy idős nő súlyos, egy fiatal lány könnyebb sérüléseket szenvedett.

2011. március 16. - Arnóth Sándor fideszes parlamenti képviselő, Püspökladány polgármestere életét vesztette, amikor az M3-as autópálya 42-es kilométerénél frontálisan ütközött egy autóval, amely a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára. A balesetben meghalt Arnóth Sándor gépkocsivezetője és a szabálytalanul közlekedő autó vezetője is. A július 25-én közölt nyomozati eredmény szerint a balesetet okozó autós ittas volt.

2012. február 9. - Tilki Attila fideszes országgyűlési képviselő saját autójával a szalagkorlátnak ütközött az M30-as úton, a baleset után szervezetében alkoholt mutatott ki a vérvétel. A politikust 2013. március 4-én a Nyíregyházi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével ittas vezetés vétsége miatt 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

2012. június 28. - Belehajtott Áder János államfő szolgálati gépkocsijába egy szabálytalanul közlekedő autós a fővárosban. A balesetben sem Áder János, sem a vétkes gépkocsivezető nem sérült meg, utóbbi elismerte felelősségét.

2012. október 24. - Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 109-es kilométerszelvénynél tisztázatlan okok miatt a belső sávba sodródó személygépjárműnek ütközött a Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt szállító kisbusz. A baleset következtében a személyautót vezető 36 éves nő a helyszínen meghalt, Lázár János és a kisbusz vezetője könnyebben megsérült.

2012. december 16. - Megcsúszott autójával és egy parkoló autónak ütközött Bajnai Gordon volt kormányfő, sérülés nem történt.

2013. március 12. - Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője Jászszentlászlón személygépkocsijával elsodort egy kerékpárral közlekedő 49 éves asszonyt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A politikus ellen, aki elismerte felelősségét és lemondott mentelmi jogáról, szabálysértési eljárás indult.

2013. május 21. - Ajkán Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő autójával elsodort egy idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.