Már a harmadik legnagyobb Kalifornia történetében

Hatalmassá duzzadt az amerikai erdőtűz!

Tovább terjedt a tűz az utóbbi napokban a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park körül, és most már a harmadik legnagyobb a szövetségi állam történetében.

2013.09.07 08:05MTI

Mindazonáltal a tűzoltók - akik korábban mintegy ötezren, jelenleg 3600-an vannak a helyszínen - a 100 ezer hektárnyi terület 80 százalékán megfékezték a lángokat a változó széliránynak és az egyre párásabb levegőnek köszönhetően, valamint újra megnyitották azt a főközlekedési utat, amely San Franciscóból vezet a park központi részébe. A leégett terület egy része az évente több millió ember által látogatott parkon belülre esik. Az oltásra eddig 15 millió liter vizet és más oltóanyagot használtak fel.

A katasztrófát a hatóságok szerint egy vadász okozta azzal, hogy tüzet rakott, és nem tudta eloltani.

Az államban a legnagyobb tűz San Diego mellett volt 2003-ban: akkor 110 ezer hektárnyi terület és 2820 épület éget le, 14 ember pedig meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.