Átmenetileg

Erdőtűz Spanyolországban - mintegy 300 embernek kellett elhagynia otthonát

Erdőtűz miatt mintegy háromszáz embernek átmenetileg ki kellett költöznie otthonából Spanyolország északnyugati részén, a portugál határ közelében.

2013.08.23 13:59MTI

Pénteken 200 tűzoltó küzdött a lángokkal a földön és a levegőből Kasztília és León tartományban, Villardiegua de la Ribera falu környékén.

A csütörtök délután észlelt erdőtűz részben a Los Arribos del Duero nemzeti park területén pusztít. Nyaranta nagyon gyakoriak az erdőtüzek szerte Spanyolországban.

Csütörtökön sikerült megfékezni a tüzet Mallorca szigetén, ahol két nappal korábban lobbant lángra a növényzet. Csaknem 500 hektár erdő semmisült meg a tűzben, és 200 embernek kellett átmeneti időre elhagynia a lakóhelyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.