MSZP

Devizahitelek: segítség helyett a bankokkal közös marketingakciót folytat a kormány?

Az MSZP szerint a kormány a devizahitelesek megsegítése helyett közös politikai marketingakciót kezdett a bankokkal. Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese a banki költségek növekedését is bírálta hétfői sajtótájékoztatóján.

2013.09.02 12:30MTI

Közölte, szeptember 1-jétől a tranzakciós illeték emelkedése miatt tovább nőnek a családok terhei, a bankok többsége ugyanis ismét "brutálisan emeli díjait".

Véleménye szerint így a bérek és a nyugdíjak értéke is csökken, illetve fennáll az esélye, hogy a fizetéseket a bérszámfejtés után készpénzben kapják meg a munkavállalók.

Simon Gábor emlékeztetett arra, hogy az MSZP korábban kezdeményezte: a fizetés és a nyugdíj felvétele legyen illetékmentes. A parlament költségvetési bizottságának szeptember 30-áig kell döntenie a javaslat tárgysorozatba vételéről - közölte, a Fidesz-KDNP támogatását kérve ehhez.

Az MSZP elnökhelyettese arról is beszélt: félő, hogy a kormány és a bankszövetség devizahitelesekről szóló háttértárgyalásainak is része lesz a banki költségek emelése. Szerint a kormány így akarhatja kárpótolni a bankokat.

Simon Gábor úgy fogalmazott: a kormány és a bankok érdemi tárgyalás helyett közös politikai marketingakciót kezdtek a devizahitelek ügyében. "Kinek az érdekét képviseli a kormány ebben a készülő paktumban? (...) Adósmentő vagy politikamentő csomag készül?" - tette fel a kérdést, megjegyezve: úgy tűnik, a devizahitelesek nem számíthatnak valódi segítségre. Hozzátette: még azt sem mérték fel, hány embernek van szüksége segítségre, mekkora pontosan az adósságállomány, továbbá civil és szakmai szervezeteket sem vontak be az egyeztetésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.