Kombinált védelem

Devizahitelek - így mentenék az adósokokat

A bankszövetség két javaslatot dolgozott ki a devizaadósok megmentésére.

2013.08.27 13:22MTI

A javaslatok a forintosítás, a kamattámogatás és az árfolyamgát típusú védelem kombinációján alapulnak. A szövetség elnöke szerint a javaslatok jelentősen csökkentik az adósok törlesztőrészleteit, a több évre több százmilliárdos teher nagyobb részét a bankok állják.

Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a bankszövetség a kormányzattal folytatott tárgyalások keddi fordulójára két részletes, hatástanulmányokkal alátámasztott tervet terjesztett elő.

Patai Mihály bankszövetségi elnök a Reuters hírügynökségnek azt is elmondta: az állam a költségek kisebb részét viselné. A tárgyalásokat csütörtökön folytatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.