Arányos részvállalás kell

Devizahitelek - Varga szerint tárgyalási alap lehet a bankszövetség javaslata

A nemzetgazdasági miniszter szerint a devizahiteles mentőcsomagról szóló egyeztetések során tárgyalási alapként szolgálhat a Magyar Bankszövetség javaslata.

2013.08.27 20:42MTI

Varga Mihály erről az M1 Híradójában beszélt kedden. A bankszövetség két javaslatot dolgozott ki a devizaadósok megmentésére, ezek a forintosítás, a kamattámogatás és az árfolyamgát típusú védelem kombinációján alapulnak - derült ki kormányzat és a szakmai szövetség tárgyalásainak keddi fordulója után.

A szövetség elnöke, Patai Mihály szerint a javaslatok jelentősen csökkentik az adósok törlesztő részleteit, és a több évre több százmilliárd forintos teher nagyobb részét a bankok állják.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 Híradójában úgy fogalmazott: a bankszövetség javaslata tárgyalási alapként szolgálhat, bár a szövetség nyilvánvalóan arra törekedett, hogy a bankok pozícióját próbálja meg levédeni.

A miniszter szerint bármilyen megoldást is találnak, az csak olyan lehet, ahol közösen, "nagyjából arányosan" vesznek részt a felek a terhek csökkentésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.