Nem segít

Fidesz: Bajnai csak hergeli a pedagógusokat

Bajnai Gordon kizárólag hergelni képes a pedagógusokat, segíteni nem - reagált a Fidesz az Együtt-PM szövetség vezetőjének szavaira.

2013.08.30 15:23MTI

Bajnai Gordon pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: erőszakos kontárság jellemzi a kormány közoktatás-politikáját, ami káoszt, bizonytalanságot okozott. Az ellenzéki politikus a többi közt a közoktatás központosítását, valamint a tankönyvterjesztés államosítását bírálta.

A Fidesz közleményében úgy fogalmaz: szemben Bajnai Gordon kormányzásával, amikor több száz kistelepülés iskolájára tettek lakatot, pedagógusok ezrei kerültek utcára és a fizetésüket is csökkentették, jelenleg 60 százalékos béremelési program indult számukra és állami garancia áll az iskolák fenntartása mögött.

Szerintük Bajnai Gordon eltörölné a pedagógusok béremelését, a mostani 60 százalékos bérnövelés negyedét is elegendőnek tartaná. Hozzátették: a Gyurcsány-Bajnai-kormány "liberális kísérleti tereppé tette az iskolákat, ahonnan minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként és leendő tartós munkanélküliként került ki".

A közoktatás átalakítása a szülők, a gyermekek, a pedagógusok és az ország nemzetgazdasági érdekeit szolgálja - fogalmaz a Fidesz. Hozzáteszik: az állami tankönyvellátás bevezetése is nyilvánvalóan sérti a Gyurcsány-Bajnai-szövetség érdekeit, hiszen az ő kormányzásuk alatt a piaci szereplők - a szülők kárára - kedvük szerint nyerészkedhettek a tankönyvárakon.

Jelenleg azonban állami kontroll védi a szülők pénztárcáját, a tankönyvellátó pedig kizárólag a tankönyvellátásba forgatja vissza bevételeit. Közölték még: jelenleg 600 ezer rászoruló diák jut ingyenes tankönyvcsomaghoz és néhány éven belül minden általános iskolás diák ingyenesen fog hozzájutni a tankönyvekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.