19 éves az elkövető

Domonyvölgyi gyilkosság - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés lehet a vád

Tavaly szeptember 24-én Bag és Domonyvölgy határában egy mezőgazdasági területen holttestet találtak. Kiderült, hogy a 32 éves nő halálát több késszúrás okozta. A helyszínről az elkövető az áldozat gépkocsijával hajtott el.

2013.08.02 11:26MTI

Különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt javasol vádemelést a rendőrség az ellen a 19 éves férfi ellen, aki tavaly szeptemberben több késszúrással megölt egy nőt Domonyvölgynél - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Beluzsárné Belicza Andrea felidézte, hogy a férfi a gyilkosság előtt Gödöllőn - szintén késsel - megfenyegetett egy másik nőt, korábban pedig ugyanezzel a módszerrel egy autót is ellopott.

Tavaly szeptember 24-én Bag és Domonyvölgy határában egy mezőgazdasági területen holttestet találtak. Kiderült, hogy a 32 éves nő halálát több késszúrás okozta. A helyszínről az elkövető az áldozat gépkocsijával hajtott el, a járművet még aznap este megtaláltak a 3-as főút mellett, Emőd térségében.

A nyomozás kiderítette, hogy a támadó az emberölést megelőzően - ugyanazon a napon - egy gödöllői útkereszteződésben beszállt az autójával ott várakozó nő mellé, majd egy késsel fenyegetve arra utasította őt, hogy induljon el Aszód irányába. A nő segítségért kiáltott, ettől a férfi megijedt, kiszállt, s elmenekült.

2012. szeptember 20-án Hatvanban is történt egy hasonló támadás: a férfi késsel fenyegetve vitte el egy nő autóját, amelyet hat nap múlva Szakáldon találtak meg - magyarázta a szóvivő.

Az elkövetőt, a 19 éves szakáldi S. Márkot tavaly szeptember 27-én Miskolcon fogták el - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea. A férfit - aki mindhárom ügyben beismerő vallomást tett - különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítja a Pest megyei rendőrség, a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Pest Megyei Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.