A szer fogyasztása személyiségzavarhoz is vezethet

Drogozott a domonyvölgyi gyilkos?

Támadása előtt dizájnerdrogot fogyaszthatott az a fiatalember, aki múlt hétfőn több tucat késszúrással megölte a gödöllői egyetem egyik munkatársát, hogy elvihesse az autóját. A Penta nevű szernek számos mellékhatása van, túlzott fogyasztása személyiségzavarhoz is vezethet.

2012.10.02 07:30HavariaPress

Kábítószert fogyaszthatott az általa elkövetett gyilkosság előtt S. Márk, aki múlt hétfőn három magányosan autózó nőt támadott meg Hatvanban és Gödöllőn, hogy kocsijukat elvigye, utóbbi helyszínen pedig megölte a helyi egyetem egyik munkatársát.

A Blikk információi szerint a vasárnap óta előzetes letartóztatásban lévő tizennyolc éves gyanúsított beismerte a nyomozóknak, hogy többször vásárolt a Penta nevű, dizájnerdrogként számon tartott szerből, és fogyasztott is belőle. S. Márkot csütörtökön vették őrizetbe Miskolcon, majd különféle mintákat vettek tőle, amelyek elemzéséből kiderülhet, hogy a bűncselekmények elkövetése előtt fogyasztott-e alkoholt, kábítószert vagy más tudatmódosító anyagot. A gyanúsított drogfogyasztását támaszthatja alá az a körülmény is, hogy bár megbánta tettét, és együttműködik a nyomozókkal, helyszíni kihallgatásain az általa elkövetett bűncselekmények számos részletére nem emlékezett, így arra sem, hogy több tucatszor szúrta meg áldozatát Bag és Domonyvölgy között. A fiú elmeorvosi vizsgálatának időpontját még nem tűzték ki a nyomozó hatóságok. A fiatalembert - aki beismerő vallomást tett - nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, rablással, illetve annak kísérletével gyanúsítják.

A Magyar Nemzet információi szerint internetes fórumok és drogárudák általában a katinonok csoportjába tartozó pentedront jelölik penta-kristály névvel. A vegyület a német egészségügyi szervek szerint 2010-től kezdve a ,,fürdősóként" árult legális bódítószerek egyik fő összetevője. Szerkezete a mefedronéra hasonlít. Hazánkban a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet (BSZKI) tavaly találkozott először a szerrel, azóta viszont egyre gyakrabban felbukkan a büntetőeljárásokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.