Nem érdekli a cég valós működése?

Ellentámadás: a Közgépnek nem tetszenek Józsa állításai

Józsa István július 18-án sajtótájékoztatóján arról beszélt, a bíróságokon tömegével vannak olyan keresetek, amelyek szerint a Közgép nem hajlandó kiegyenlíteni alvállalkozói számláit elvégzett munkájuk után.

2013.07.29 12:03MTI
Fotó: MTI

Bár a Közgép a sajtóban és közvetlenül is meghívta Józsa Istvánt, hogy tájékozódhasson a cég működéséről, az MSZP frakcióvezető-helyettese nem élt a lehetőséggel, ezért a politikusnak a céggel kapcsolatos állításait a bíróság ítéli majd meg - közölte Puskár Anett, a Közgép kommunikációs igazgatója hétfőn.

Józsa István július 18-án sajtótájékoztatóján arról beszélt, a bíróságokon tömegével vannak olyan keresetek, amelyek szerint a Közgép nem hajlandó kiegyenlíteni alvállalkozói számláit elvégzett munkájuk után. Puskár Anett erre úgy reagált: jogi lépéseket tesznek Józsa István ellen, mivel nagy nyilvánosság előtt rágalmazta a vállalatot. Közlése szerint a Közgép ellen - alvállalkozói teljesítés miatt - egyetlen per van folyamatban, az eljárást egy olyan vállalkozás indította, amellyel a cég korábban minőségi kifogások miatt szerződést bontott.

Július 22-én Józsa István azt közölte: az Országgyűlés gazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága rendkívüli összehívását kezdeményezik az építőipari körbetartozások ügyében, hozzátéve, hogy a napirend előkészítésének keretében meghívják a Közgép vezetőit egy személyes találkozóra.

A kommunikációs igazgató hétfői közleményében az áll: a Közgép a sajtóban és közvetlenül is meghívta Józsa Istvánt a vállalat székházába, hogy hiteles forrásból, a cég vezetőitől tájékozódhasson annak működéséről, és nyilvánosan kérjen bocsánatot "azonnal megcáfolt és hamis állításai miatt". A képviselő azonban nem élt a lehetőséggel, ehelyett "megalapozatlan és egyoldalú nyilatkozatát próbálta úgy torzítani", mintha nem tömeges perekkel vádolta volna meg a céget, hanem a körbetartozásokkal kapcsolatos véleményét fogalmazta volna meg - olvasható a dokumentumban.

Rögzítették: a Közgép továbbra sem engedi, hogy a sajtón keresztül "alantas politikai támadásokra" használják fel, ezért az ügy a bíróságon folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.