Az RTL Klub az Eb alatt sötétedett el

ORTT: nem mindig megfelelő a szankciók végrehajtása

A médiahatóság keresi annak módját, miként zárhatná be a szankciók végrehajtása során meglévő kiskapukat, azaz "megfelelően" hajtsák végre a műsorszolgáltatók a kényszerű némaságot vagy képernyő-elsötétítést - derült ki az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) a napokban hozott határozatából.

2008.07.11 10:18MTI

A testület közelebbről meg nem határozott "jogi lehetőségeket és egyéb eszközöket" keres arra, hogy "a felfüggesztés szankciót az ORTT határozatának rendelkező részében foglaltaknak megfelelő módon hajtsák végre a műsorszolgáltatók".

Az indokolásból kiderül: az RTL Klub másfél héttel ezelőtti eljárása késztette lépésre az ORTT-t, ugyanis a kereskedelmi csatorna a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének napján összesen egy tucat korábbi büntetést hajtott végre; volt köztük olyan, amelyet három esztendővel ezelőtti kihágásért kaptak.

Márpedig az elsötétítés időszakában a finálé miatt "éves viszonylatban várható legkisebb nézettséggel számolhatott" a csatorna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.