A vitatott pályázati kiírás volt az ok...

Kivonult két ellenzéki tag az ORTT üléséről

Kivonult a médiahatóság szerdai üléséről két ellenzéki tag, az ellen tiltakozva, hogy általuk vitatott forrásra írt ki pályázatot a testület - közölte egyikük, a Fidesz jelöltjeként az Országos Rádió és Televízió Testületbe (ORTT) jutott Szalai Annamária az MTI-vel.

2008.05.21 17:15MTI

Kivonult a médiahatóság szerdai üléséről két ellenzéki tag, az ellen tiltakozva, hogy általuk vitatott forrásra írt ki pályázatot a testület - közölte egyikük, a Fidesz jelöltjeként az Országos Rádió és Televízió Testületbe (ORTT) jutott Szalai Annamária az MTI-vel.

Az ORTT ülésein - hogy a kormánypárti és az ellenzéki oldal is egyenlő szavazati aránnyal rendelkezzen - kilencedekre osztották a voksokat: az MSZP által delegált Ladvánszky György így négy, a többi tag és az elnök egy-egy vokssal rendelkezik - emlékeztetett Szalai Annamária, hozzátéve, a többséghez így a szocialista delegáltnak elegendő volt egyetlen másik tag - jelen esetben Wéber János (MDF) megnyerése a döntéshozatalhoz.

Mint mondta, az ülés elején vetette a két tag napirendre a százmillió forintos, a digitális műsorszórást népszerűsítő, valamint a kétszer ekkora összegről szóló, a kábelszolgáltatók digitális hálózatának fejlesztését támogató pályázat ügyét, amely kettejük voksával át is ment a szavazáson.

Közlése szerint Majtényi László elnök és Tímár János (SZDSZ) nem volt jelen; ő maga, valamint Tirts Tamás (KDNP) az eset után kivonult az ülésről.

"A testület működésének megcsúfolása, hogy valaki így használja ki a néhány hétre előállt szavazati arányokat" - fogalmazott Szalai Annamária, utalva arra, hogy amíg a parlament nem választ újabb kormányoldali ORTT-tagot, a koalíció felbomlása után az MSZP-delegált minden kormányoldali szavazattal egyedül rendelkezik.

Kifogásolta azt is, hogy a döntéssel vitatott forrásokról rendelkezett a testület, hiszen még nem született meg az a kormányrendelet, amely a médiahatóság felügyelete alatt elkülönítetten kezelt Műsorszolgáltatási Alapból az ORTT rendelkezése alá csoportosította volna át a pályázaton kiosztani kívánt összeget.

A két pályázat ügye tavaly december óta napirenden van, "hetek óta nyűglődünk ezen" - árnyalta a képet Ladvánszky György, hozzátéve, arra törekedtek, hogy "induljon el végre a gondolkodás" ebben a két ügyben. Ezért is csökkentették az eredetileg 300 milliós keretösszegeket - tette hozzá, és megjegyezte: a 811 milliós keretösszegből 511 millió elköltésére még lehet javaslatot tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.