Elnöknek Majtényi Lászlót javasolták

Megválasztják az ORTT tagjait az Országgyűlésben

Az Országgyűlés ma megválasztja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökét és tagjait. Az ORTT elnökének Majtényi László korábbi adatvédelmi biztost javasolta Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök

2008.03.31 07:01MTI

Az Országgyűlés honlapján olvasható határozati javaslat szerint a testület tagjainak Ladvánszky Györgyöt (MSZP), Szalai Annamáriát (Fidesz), Tímár Jánost (SZDSZ), Tirts Tamást (KDNP) és Wéber Jánost (MDF) javasolják.

A jelenlegi testület tagjainak mandátuma március 29-én járt le, az új elnököt és tagokat az Országgyűlés egyszerű többséggel választja meg.

Az Országgyűlés várhatóan elfogadja a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek 2005 februárja és 2007 februárja közötti helyzetéről szóló beszámolót.

Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az általános vitában elengedhetetlennek nevezte a kisebbségi támogatási rendszerek és a jogszabályi keretek továbbfejlesztését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.