Adó

Együtt-PM: a gazdagoknak kedvez a családi adókedvezmény is

Az Együtt-PM szerint az "igazságtalan egykulcsos adórendszerhez" hasonlóan a családi adókedvezmény is a gazdagok számára előnyös.

2013.07.24 20:01MTI
MTI

A választási szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a kormány szerdai döntése szerint kiterjesztik a családi adókedvezmény igénybevételi lehetőségét. A döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni.

Az Együtt-PM szövetség közleményében azt írták: az "igazságtalan egykulcsos adórendszerhez" hasonlóan a családi adókedvezmény is a gazdagoknak kedvez, "az igazán rászorulók, a munkanélküliek nem tudnak majd profitálni" a családi adókedvezmény kiterjesztéséből. A szövetség szerint az "Orbán-Simicska rezsim" cinikus módon csak "visszacsöpögtet valamicskét abból, amitől megfosztotta a magyar embereket".

A közlemény szerint a szövetség 2014-ben le fogja váltani ezt a "kártékony rezsimet", és olyan adórendszert vezet be, amely nem fékezi a teljesítményt, de visszaállítja az elmúlt években felszámolt társadalmi szolidaritást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.