Együtt-PM

A kormány ámokfutása miatt szálltak el a törlesztőrészletek?

Együtt-PM: az előző kormány idején a devizahiteles családoknak "nem kellett minden reggel gyomorgörccsel ébredniük az árfolyam gyengülése miatt", mert erős volt a forint. 2010 óta kockázatosabb dolog magyar devizahitelesnek lenni, mint előtte.

2013.07.24 13:24MTI

Az Együtt-PM Szövetség álláspontja szerint a devizahitelek törlesztőrészletei a kormány "ámokfutása miatt szálltak el".

A választási szövetség ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelezte: tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel, mert a kormány szerint "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" ki kell vezetni a hazai hitelpiacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője arról számolt be: bármilyen döntés is születik a devizahitelesek megmentéséről a kabinet ülésén, a kormánypárt azt támogatni fogja.

Az Együtt-PM ugyanakkor a közleményben úgy vélte: az előző kormány idején a devizahiteles családoknak "nem kellett minden reggel gyomorgörccsel ébredniük az árfolyam gyengülése miatt", mert erős volt a forint. Mint írták, 2010 óta kockázatosabb dolog magyar devizahitelesnek lenni, mint előtte. "A kormány ma olyan fuldoklók kimentésén gondolkodik, akiket ő maga taszított a mély vízbe" - fogalmaztak, s megjegyezték: ez előző kormány gazdaságpolitikáját folytatva ma "költséges és veszélyes mentőakciókra sem lenne szükség".

Az ellenzéki választási szövetség felszólította a kormányt, hogy csak olyan megoldás mellett döntsön, amely kiállja a jogállamiság próbáját, és sem a magyar gazdaságnak, sem az adófizetőknek nem okoz több kárt, mint amennyit kezel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.