"Ahol mindenki önmaga lehet"

Budapest Pride - az MSZP is támogatja a fesztivált

"Támogatjuk a Budapest Pride Fesztivált és részt veszünk a mai felvonuláson. Hisszük, hogy egy nyitott és befogadó társadalom alapja az egymásért való bátor kiállás".

2013.07.06 12:58MTI

Az MSZP támogatja a Budapest Pride fesztivált és részt is vesz a felvonuláson - közölte az ellenzéki párt szombaton.

Azt írták, Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha állampolgárai szabadon, félelmek nélkül élhetnek benne. "Támogatjuk a Budapest Pride Fesztivált és részt veszünk a mai felvonuláson. Hisszük, hogy egy nyitott és befogadó társadalom alapja az egymásért való bátor kiállás" - fogalmaztak.

Az MSZP szerint Budapest Pride olyan kulturális rendezvénysorozat, amely színvonalas produkciók sorával hívja fel figyelmet mindazokra, akiknek a jogai ma Magyarországon csorbát szenvednek, jó lehetőség annak megértetésére, hogy sokszínű társadalomban élünk.

"Mi olyan Magyarországot akarunk, ahol mindenki nyíltan vállalhatja identitását és bátran kiállhat önmagáért. Ahol mindenki önmaga lehet. Ahol senkinek sem kell hazugságban leélnie az életét" - közölte az MSZP.

A 18. Budapest Pride meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer fesztivál múlt vasárnap este kezdődött, a hagyományos felvonulást szombaton délután tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.