Tüntetés a Pride árnyékában

Az e-cigisek fekete léggömbökkel "füstölögnek" az Emmi előtt

A Btk. július 1-jén életbe lépett módosítása alapján akár 3 év börtönbüntetéssel is sújtható az, aki nikotin tartalmú e-cigaretta liquidet forgalmaz.

2013.07.06 10:36ma.hu
Forrás: Villanypára

Szombaton este békés demonstrációval tüntetnek az e-cigisek az egészségpolitika ellen, amely a hagyományos cigaretta szerintük sokkal egészségesebb alternatíváját, az elektromos cigarettát kriminalizálja, ellehetetleníti. Az eseményen több száz fekete léggömböt eresztenek szabadon, jelképezve, hogy ahol a halál üzlet, ott az élet bűn, valamint megemlékezve a dohányzás miatt elhunyt tízezrekre, és azokra, akiket "vissza kívánnak terelni a halálsorra". A Btk. július 1-jén életbe lépett módosítása alapján akár 3 év börtönbüntetéssel is sújtható az, aki nikotin tartalmú e-cigaretta liquidet forgalmaz. Így közel 50.000 e-cigaretta használó kényszerülhet arra, hogy visszaszokjon a hagyományos cigarettára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.