278 vádlott

Ősszel bíróság elé áll a Fészekrakó-csalás két érintettje

Szeptemberben állhat bíróság elé a miskolci Avas-lakótelepen elkövetett Fészekrakó-csalássorozat két felhajtója, K. Roland és O. György.

2013.06.29 08:33MTI

A Magyar Nemzet szerint mindketten Kanadába menekültek a hazai igazságszolgáltatás elől, és Lengyelországban kerültek rendőrkézre a közelmúltban. A több száz ember bevonásával zajlott csalássorozat érintettjei közül félszázan menekültek Kanadába, közülük tízen már Magyarországon vannak.

K. Roland az alapos gyanú szerint 417 millió forinttal károsította meg az OTP-t és 91 millióval a magyar államot. Ő a csalássorozat miatt indult négy büntetőeljárás közül a legnagyobb, 278 vádlottat érintő ügyben érintett. A csalássorozat másik kulcsszereplőjét, a 79 vádlottat érintő ügy felhajtójaként ismert O. Györgyöt is Lengyelországban fogták el.

A két felhajtó jelenleg előzetes letartóztatásban van, várhatóan ősszel állnak majd a bíróság elé.

A Kanadába menekültek között nemcsak tevőleges elkövetők voltak, hanem vevők is, akiket szintén meggyanúsították. Az általuk elkövetett cselekmény súlya nem indokolta, hogy kényszerintézkedést foganatosítsanak ellenük - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.