Tisztességről, nyitottságról és erkölcsösségről

A KDNP menesztené Gyurcsányt a közéletből. Hogy miért? VIDEÓ!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) bocsánatkérésre és a közéletből való azonnali visszavonulásra szólította fel hétfőn Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt a Nagy Imre egykori házánál vasárnap elmondott beszéde miatt.

2013.06.17 13:33MTI

A kisebbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Gyurcsány Ferencnek nem csak minden jóérzése és tisztánlátása, de a realitáshoz való minden kapcsolata elveszett, amelynek legszebb példája a vasárnapi, Nagy Imre egykori házánál mondott beszéde.

A KDNP szerint már az "eleve gyomorforgató, hogy Gyurcsány azon garnitúra kegyeltjeként kezdett politikai karrierbe, amelyik korábban kivégeztette az így mártírrá lett miniszterelnököt". A DK politikusa megannyi párt és szervezet után most tisztességről, nyitottságról és erkölcsösségről szónokol.

A kisebbik kormánypárt felszólítja Gyurcsányt, hogy azonnal vonuljon vissza a politikai közéletből szemlőhegyi villájába és keresse tovább szakdolgozatát, de előbb kérjen bocsánatot minősíthetetlen kifejezéseiért, attól a sok-sok millió magyartól, akik keresztények, akik konzervatívak, akik a középosztályhoz tartoznak, s akiket most is megbántott - írták.

Hozzátették: "az egyházakat hörögve" pocskondiázó kijelentéseivel a volt kormányfő csupán önmagát minősíti. Amikor a társadalmat a legelesettebbeken keresztül odaadóan szolgáló egyházakat szapulja, akkor olyan mélyre süllyed Gyurcsány, amely a politika legalját jelenti - fejtették ki.

A KDNP szerint a volt MSZP-s vezető szavazatszerző beszédei ártanak a tisztességes baloldali embereknek is, akik így kénytelenek magukon viselni a saját elmondása szerint is "egy darabig bérmálkozó" képviselő szégyenfoltját, aki a mai napig az őszödi hazugságbeszédre nem csak büszke, hanem azt korszakváltásként értékeli.

Gyurcsány Ferenc a baloldali erők összefogását sürgette a jövő évi választás előtt, a kormány leváltására vasárnap Nagy Imre mártír miniszterelnök egykori rózsadombi házánál a Demokratikus Koalíció (DK) rendezvényén. Beszédében Orbán Viktorra utalva leszögezte:"hatalma érdekében az ócska, ósdi keresztény, konzervatív középosztály összes eszmei zagyvasága és önzése által fordított utat jár, lopja a szabadságot." Ennek következménye - a szónok szerint -, hogy ma félnek az emberek, csöndben vannak. Szavai szerint attól lehet tartani, hogy a jövő évben még a szavazófülkében is félni fognak, mert a hatalom még ott is figyeli őket, hogy kire adják a voksukat.

A volt miniszterelnök szónoklatában - tapsok kíséretében - többször is visszatért Orbán Viktor és kormánya kritikájára, amíg a maga őszödi beszédét a megtisztulás, egy új korszak kezdeteként jellemezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.