Az egész ellenzékkel ezt tette standupjában

Letutyimutyizta magát Gyurcsány

Letutyimutyizta az egész ellenzéket, és ezzel együtt saját magát is Gyurcsány Ferenc. Elmondta, azért lépett ki az MSZP-ből, mert lopott a párt, egyszerűbb volt kilépni és újat kezdeni, mint ezzel küzdeni.

2013.05.01 12:27ma.hu

Munkát és kenyeret - ezzel kezdte május elsejei standupos stílusú beszédét Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti, Városligetben tartott ünnepségén. "Azt tapasztaljuk, hogy sokaknak nincs munkája és nem jut kenyér az asztalra" - mondta a DK elnöke, aki a kormányt botrányosnak, az ellenzéket pedig teszetoszának nevezte.

Tyúkszem és pávatánc

Gyurcsány beszédében kijelentette: "rohadtul utálja a pávatáncot". Akkor is, ha a kormány, akkor is, ha az ellenzék járja. Szerinte nem az a feladatuk, hogy azzal foglalkozzanak, kinek a tyúkszemére lépnek rá. "Akinek baj van a tyúkszemével, menjen pedikűröshöz. Hajrá, pedikűrösök" - tette hozzá.

Francot vagyunk barátok

A DK elnöke szerint nem elég megállapodni az egyéni képviselőjelöltekről, közös demokratikus ellenzéki lista kell, mert az ellenzéki összefogás „az Orbánnal szemben álló demokratikus sokaság nagy, nyilvános összefogása, amelyben szükség van mindenkire.”

Mindazonáltal, árnyalt véleménye van a politikustársairól, van jó és rossz véleménye is, de szerinte ez senkit sem kell, hogy érdekeljen, hiszen „nem a balatoni nyaraláshoz keresünk társat, hanem Orbán ellen” – fogalmazott. Szerinte szükség van Bokrosra, Kunczéra, Fodorra, a szociáldemokratákra, Schmuckékra, a Szemára, a DK-ra, civilek sokaságára – kezdte a felsorolást, de mint hozzátette, nem azért, mert barátok lennének: „Egy francot vagyunk barátok!" De mint mondta, nem kell válogatni a demokraták között: „Aki válogat, az segít a Fidesznek, hogy felszalámizza őket. Aki finnyás, az jelentkezzen Orbán Viktornál és fog adni neki egy belépési nyilatkozatot.” Mint fogalmazott: „Aki le akarja váltani Orbánt, az igent mond a közös ellenzéki listára.”

Ki az ellenség?

Gyurcsány világossá tette, hogy nem aspirál a kormányfői posztra, szerinte "a legrosszabb Mesterházy, vagy a legrosszabb Bajnai is jobb, mint Orbán." Majd hozzátette, hogy annak kell lennie a demokratikus ellenzék vezetőjének, akinek a pártját legtöbben támogatják és a többséghez kell igazodni ebben az ügyben.

A DK elnöke szerint az ország ellenségei nem Brüsszelben, hanem a Lendvai utcában és a Fideszben vannak: "Orbán kivezeti utunkat Európából, azt akarja, hogy ne szabadság legyen, hanem saját pártjának önkénye." Majd a Laborc-Portik üggyel a vak komondor esetét hozta párhuzamba, azt bizonygatva, hogy a kormánypárti politikusok jelenleg is találkoznak "velejéig romlott" bűnözőkkel.

Gyurcsány szerint mindig voltak politikusok, akik loptak, bevallotta, hogy előző pártját is részben ezért hagyta ott.

Végül azt üzente a baloldalnak, hogy küzdjenek, ne adják fel. Ezután jó ebédet, kellemes délutánt, Orbánnak pedig rossz álmokat kívánt - és átsétált az MSZP nagygyűlésére, meginni egy sört.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.