Műanyag

Berobbant egy louisianai vegyi üzem

Nagy erejű robbanás történt csütörtökön a Williams Olefins vegyi üzemében a Louisiana állambeli Geismarban, a balesetben többen megsérültek. Képek és videó!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.06.13 18:43MTI
KATT a képre! >>>

Az első jelentések halálos áldozatokról nem számoltak be. A helyszínen, a lángokban álló létesítménynél tűzoltók, mentősök és vegyvédelmi szakértők vesznek részt a mentésben.

Az üzemhez vezető utakat lezárták. A környék lakóit felszólították, maradjanak otthon és az ajtókat-ablakokat tartsák bezárva.

A gyárban a Williams weboldala szerint a műanyaggyártáshoz használatos etilént és polipropilént állítanak elő, évi 650 ezer, illetve 45 ezer tonnát. A Williams Olefins 83 százalékban tulajdonosa az üzemnek.

A baleset Baton Rouge városától délkeletre, a Mississippi partján történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.