Megvolt a megfelelő felvilágosítás

Kormányhivatal: nem adtak beleegyezés nélkül védőoltásokat Zalában

"A szülők több mint 96 százaléka kért gyermeke számára pneumococcus elleni védőoltást, amelyről megfelelő felvilágosítást is kaptak."

2013.06.13 11:24MTI

Paizs Teréz, a Zala Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének vezetője annak kapcsán nyilatkozott, hogy a zalaegerszegi Nebáncsvirág Egyesület feljelentést tett májusban (a rendőrség bűncselekmény hiányában elutasította a nyomozást), mert feltételezése szerint esetenként a szülők megkérdezése nélkül adtak be gyerekeknek pneumococcus elleni oltást. 

A zalai népegészségügyi szerv vezetője azt mondta: vizsgálatuk szerint minden dokumentáció rendelkezésre áll, ebből kiderül, hogy a szülőket megfelelően tájékoztatták, amelyet beleegyező nyilatkozatok aláírásával is alátámasztottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.