Első fokon

8 évet kapott a mártélyi takarékszövetkezet kirablója

Első fokon nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki márciusban egy játék pisztollyal kirabolta a mártélyi takarékszövetkezeti fiókot.

2013.06.13 10:41MTI

A vádlott még év elején cége felszámolása, nagyobb összegű adóbírság eshetősége és tartozásai miatt pénzzavarba került, ezért elhatározta, hogy kirabolja a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet mártélyi fiókját. 

Március 25-én bement oda, és egy, a valódira megtévesztésig hasonlító műanyag játékfegyvert az ügyintézőre fogva elővett egy papírlapot, amelyen pénzt követelt. 

A helyszínről 170 ezer forinttal és 96 ezer forint értékű euróval elmenekülő rablót egy járókelő segítségével elfogták. A bűncselekmény elkövetésekor is büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.
 
A döntést az ügyész elfogadta, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.