Hivatali visszaéléssel vádolják őket

Két volt gyulai börtönőr a vádlottak padján

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2011 szeptemberében a Békés Megyei Büntetés Végrehajtási Intézetben egy fogvatartottal kezdeményezett szexuális viszonyt, és erről a másodrendű vádlott is tudott.

2013.05.28 16:43MTI

Hivatali visszaélés bűntette és szolgálatban kötelességszegés vétségével vádolnak két egykori gyulai börtönőrt. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2011 szeptemberében a Békés Megyei Büntetés Végrehajtási Intézetben egy fogvatartottal kezdeményezett szexuális viszonyt, és erről a másodrendű vádlott is tudott - hangzott el az ügy első tárgyalási napján kedden, a Szegedi Törvényszék katonai tanácsán.

Az ügyész által ismertetett vádirat szerint a szabadlábon védekező elsőrendű vádlott, Sz. T. volt bv-törzsőrmester egy előzetes letartóztatásban lévő berettyóújfalui nővel kezdeményezett viszonyt, röviddel később pedig szexuális kapcsolatba került vele. A vádirat szerint a nő több alkalommal elégítette ki orálisan az elsőrendű vádlottat a zárkája ajtaján levő ételbeadó nyíláson, az úgynevezett tátikán keresztül. Ezt követően mintegy húsz alkalommal közösültek a zárkaajtón át.

A nemi aktusok időpontjában az éjszakai szolgálatban lévő elsőrendű vádlott elhagyta szolgálati helyét. 2012 januárjától a vádlott a fogvatartottal több alkalommal közösült az intézet stúdiójában, az egészségügyi osztályon, a könyvtárban és a nő zárkájában is. A viszonyról a másodrendű vádlott, P. A. is tudott, de nem tett jelentést róla.

Az elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntettével és kötelességszegés vétségével, a másodrendű vádlottat pedig folytatólagosan, bűnsegédként elkövetett hivatali visszaéléssel és szolgálatban elkövetett kötelességszegéssel vádolják.

Az eset azután került a bírói tanács elé, hogy a férje brutális meggyilkolása miatt a közelmúltban jogerősen életfogytiglanra ítélt asszony bejelentette, az egyik körletfelügyelővel korábban viszonyt folytatott.

A vádlottak a tárgyaláson nem tettek vallomást, a nő meghallgatásának idejére pedig zárt tárgyalást rendelt el Kónya Tamás főhadnagy, a bírói tanács vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.