"Minden segítséget megadnak"

Nem indul belső vizsgálat a brutális börtönőrök ügyében

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka egy pécsi tájékoztatón bejelentette, minden segítséget megadnak ahhoz, hogy tisztázódjék: börtönőrök is érintettek-e a 2006-os őszi zavargások idején elfogott tüntetők bántalmazásában.

2010.09.29 07:55MR1- Kossuth

Az eljárást tegnap azt követően indította meg a Budapesti Katonai Ügyészség, hogy egy volt fegyőr szerint kollégái bántalmazták a fogva tartottakat.

Az ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt nyomoz, ugyanakkor az újságírók ezzel kapcsolatos érdeklődését a legfőbb ügyész Kovács Tamás azzal hárította el, hogy nem ismeri az ügy iratait, így nem is mond semmit. A büntetőeljárást azt követően rendelték el, hogy egy volt börtönőr a hírtelevíziónak nyilatkozva arról számolt be, hogy a négy évvel ezelőtti zavargások során elfogott, és a Nagy Ignác utcai intézetükbe szállított tüntetőket társai brutálisan bántalmazták.

Az áldozatok panasza ellenére a parancsnoki jelentést úgy fogalmazták meg, hogy a rendőrök verték össze őket.

Egyeztetve az illetékes ügyészséggel, amely nyomozást rendelt el, biztosítjuk mindazt, amire a sikeres nyomozás érdekében szükségük van – közölte a Krónikával a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Kökényesi Antal altábornagy.

Az MR1-Kossuth rádió Kérdésére, hogy indít-e belső vizsgálatot, azt mondta: az ügyészség nyomoz, ezt a munkát segítik. Egyébként a botrányt kirobbantó fegyőr által elmondottakat azóta információink szerint több más bv-alkalmazott is megerősítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.