Figyelem! Mától jelezheti akit kár ért

Online várják a 2006 augusztusi tűzijátékban megsérültek kárpótlási igényeit

Várhatóan a mai naptól lesz elérhető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján az a link, amelyen keresztül a 2006. augusztus 20-i tűzijátékon sérülést, maradandó testi károsodást szenvedett személyek kárpótlási igényüket jelezhetik az államnak - írja szerdai számában a Népszabadság.

2010.06.30 08:18MTI/Népszabadság

A lap úgy tudja, hogy a kormány egyelőre az eddig perben álló károsultakkal igyekszik egyezségre jutni a peren kívüli megállapodás keretében: ez körülbelül 40-50 ember.

A múlt heti kárigény-felmérés megtörtént, ezek után egy jogi szakértőkből álló csoport dönti el, megalapozott-e a kárigény, a károsultaknak valóban megvan-e a jogalapja a kárpótlásra.

Az összegszerűséget illetően a szakértők csoportja megvizsgálja azt is, mi ilyenkor a bírói gyakorlat és ilyen ügyekben hogyan döntenek a biztosítók általában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.