Kényszerítés bűntettének gyanúja miatt

Piramisjáték - az SZTE rektora feljelentést tett

Feljelentést tett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt, az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el.

2013.05.23 09:52MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: a rektor kényszerítés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést a HVG által megírt piramisjátékügy miatt.
 
A hetilap - egy birtokába került hangfelvétel alapján - arról írt, hogy a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkari hallgatói önkormányzatának 2010-2011-es elnöke piramisrendszerben akarta beépíteni a diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe. 

Az érdek-képviseleti vezető két filmklubos diákot győzködött az egyórás beszélgetésen arról, hogy lépjenek be a szervezetbe, majd szervezzenek maguk alá öt-öt embert. Cserébe a hallgatói önkormányzattól vagy szervezeteitől munkát kapnak, viszont minden tagnak a fizetése tíz százalékát kell "fölfelé" befizetni.
 
Szanka Ferenc közölte, a Szegedi Járási Ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, és a rendelkezésre álló bizonyítékok, (többek között) a hangfelvétel vizsgálata után dönt arról, hogy indokolt-e a nyomozás elrendelése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.