Súlyosbítás

Évekig molesztálta a lányát - életfogytiglanra ítélték

A lány a történtek ellenére nem érzett haragot, bosszúvágyat apja iránt.

2013.05.22 16:55MTI

Tíz évről életfogytiglanira súlyosbította szerdán meghozott jogerős döntésében a Győri Ítélőtábla annak a tatabányai férfinak a fegyházbüntetését, aki a vád szerint évekig molesztálta, megerőszakolta és annak akarata ellenére testfelületének hatodán tetoválásokkal csúfította el a lányát.

Kovács Tamás tanácsa az ügyészi indítványnak helyt adva súlyosbította az apa büntetését. A folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, nemi erőszak és testi sértés bűntettében elítélt férfi legkorábban húsz év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Hivatkozása szerint az elkövetésekor hatályos jogszabályok szerint első fokon a Tatabányai Törvényszék nem is szabhatott volna ki ennél enyhébb büntetést a férfira, aki gyermeke nyolcéves korától tizenöt esztendős koráig követte el a bűncselekményeket. A bíró kitért arra is: a férfi már-már diktátorként, "basáskodva" irányította családját, amelynek tagjai, így lánya, a sértett is ki volt szolgáltatva neki.

Az ítélet ismertetésekor Kovács Tamás arra is kitért, hogy a lány a történtek ellenére nem érzett haragot, bosszúvágyat apja iránt, a sértett által a rendőrségen, illetve tanárainak elmondottak hitelességével szemben pedig semmilyen kétség nem merült fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.