Tartalom, forma

A DK nemmel szavaz a kampányfinanszírozási javaslatra

A kereskedelmi médiumokra vonatkozó tiltások a közterületi plakátok irányába terelik majd a kampányt, "márpedig a közterületi plakátpiacot Simicska Lajos cégei uralják" - jelentette ki Molnár Csaba.

2013.05.22 15:28MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) képviselői tartalmi és formai okokból is elfogadhatatlannak tartják a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot, arra nemmel fognak szavazni - jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba.

A független képviselő hangsúlyozta, a választásokkal kapcsolatos törvényeket a parlamenti pártok korábban közösen készítették és közösen nyújtották be.

Miközben a beterjesztett indítvány korlátozza a pártok kampánytevékenységét, nem terjed ki a kormány közpénzből folytatott kampányára. Hozzátette, a javaslatból kimaradt a nyilvános kampányszámla intézménye és a jogszabály nem tiltja meg a "kormánypártokhoz fűződő álcivilek" kampányát.

A kereskedelmi médiumokra vonatkozó tiltások a közterületi plakátok irányába terelik majd a kampányt, "márpedig a közterületi plakátpiacot Simicska Lajos cégei uralják" - jelentette ki.

A párt tagjai nem szavaznak majd a választási eljárási törvényről - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.