Szurkolóbarát döntések, kampány az üres lelátókért

Videók: Fradi: bojkott, Kispest: emelt jegyárak, MK-döntő: fővárosiak kizárva, román kettős mérce

Forrnak az indulatok a magyar futballban. Miközben idehaza folyamatosan szurkolóellenes döntéseket hoznak a klubok és a Szövetség, a FIFA kettős mércéje egyértelmű.

2013.05.15 21:23ma.hu

A hazai lelátókon lassan elfogynak a szurkolók, így sok idő már nem kell ahhoz, hogy az érdekeltek elérjék céljukat: azaz az amúgy is alig kihasznált stadionkapacitás helyett nézők nélküli magyar futballt.

Ferencváros: otthon idegenben

A legnagyobb ferencvárosi szurkolói csoport, a Green Monsters közleményben tudatta, hogy nem utazik el Győrbe a Fradi két „hazai meccsére”. Mint ismeretes, a klub vezetése úgy döntött, az MTK elleni örökrangadót és a Kaposvár elleni találkozót a Puskás Ferenc stadion helyett a Rába-parti városban rendezi a klub, mivel a Depeche Mode koncert miatt a stadion helyreállítására nincs elég idő.

„Itt van a város, vagyunk lakói. Maradunk itten, neve is van: BUDAPEST” – tudatta a tábor közleményében, melyben kifejti: a hazai kaotikus állapotokat jól jelzi az örökrangadó Győrbe vitele, mely ellen fel kell emelniük a szavukat. A fradisták jelezték, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón ott lesznek és szurkolnak csapatuknak.

Amitől megfosztja csapatát a Fradi:

Kispest: Hemingway zárat, büntet, jegyárat emel

George Hemingway nem éppen közönség kedvenc a Bozsik Stadionban. Először bezáratta a kispestiek ultrák szektorát, majd a visszatérő MLSZ-büntetések miatt megemelte a jegyárakat, mondván, fizessék a szurkolók a miattuk kiszabott büntetéseket. Igaz, a jegyáremelésben nem differenciál a tulajdonos, azaz az is emelt árat fizet, aki esetleg egy hangot nem adott ki a korábbi, ominózus meccseken. Vajon így sikerül több szurkolót szereznie Hemingwaynek?

Magyar Kupa döntő: pesti vagy? Érdekel a magyar foci? És akkor mi van?

Szintén szerdai bölcs szurkolóbarát döntés: a május 22-i Magyar Kupa fináléra csak a két klub városában, azaz Győrben és Debrecenben lehet jegyet venni. Budapesten például, vagy akár az Interneten nem, sőt, a meccs napján a Bozsik Stadionban sem, ahol a találkozót rendezik.

Azaz ismét egy olyan döntés, mellyel kizárnak sok olyan szurkolót, aki esetleg a futballélményért menne ki a meccsre, vagy éppen olyan győri, debreceni drukker, aki nem az adott városban lakik. Ennyire jól állunk hazai szurkolókkal, hogy el lehet herdálni azokat, akiket még érdekel a magyar foci?

Kettős mérce: amit szabad Jupiternek

A szerdai nap hozta a FIFA legújabb döntését is. A Román Labdarúgó Szövetségre pénzbüntetést rótt ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a holland-román meccsen történt incidens miatt, melyen a korábbi, magyar zászló elégetésére utaltak a román szurkolók. A magyar zászló elégetésének büntetése, és most, a magyar gyalázó üzenet szankciója is pénzbüntetés volt.

A magyar válogatott zárt kapus büntetést kapott az Izrael elleni meccsen néhány drukkere által tanúsított magatartása miatt, így a magyar-román Vb-selejtezőt csak az utcáról nézhették a drukkerek. Kettős mérce? Döntse el mindenki maga!

Így szurkoltak a magyarok a zárt kapus meccsen:

Tudatosan támadják a szurkolókat?

A magyar futball minősége nem túlságosan magas. Ez tény. Nem sok szurkoló jár ki meccsekre. Sajnos ez is tény. Aki kijár, mindent megtesz a csapatáért, szurkol odahaza és idegenben is. Ez is tény. De a visszatérő MLSZ-büntetések, a szektorbezárások, az emelt jegyárak, a folyamatosan az ultrákra történő mutogatás ("miattuk nem járnak családok meccsekre!"), azt a kevés nézőt is elrettentik, így a honi stadionokban egyre nagyobb a csend. Tényleg azt akarják az illetékesek, hogy üres lelátók előtt pattogjon hétről-hétre a labda? Egyelőre jó úton járnak.

Szurkolói üzenet az MLSZ-nek - a nyugalom megzavarására alkalmas, vigyázat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.