Püspökladány

Halálos vadászbaleset - vádat emelt az ügyészség

Vádat emelt a tavaly szeptemberi halálos kimenetelű vadászbaleset ügyében egy ember ellen a Debreceni Járási Ügyészség.

2013.05.21 14:55MTI

Gellén Krisztina, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a vád halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége.

A sportvadász vádlott egyik társával tavaly szeptember 18-án este Püspökladány külterületén vaddisznóra vadászott, és egy csatornatöltésen lévő földútról a távcsövén át felismerni vélt egy futó vaddisznót. Ezután - a vadásztársaság szabályzatát megszegve - onnan adott le lövést, anélkül, hogy kétséget kizáró módon meggyőződött volna arról, hogy valóban vadra lő-e.

A lövés úgy találta el a napraforgótáblában dolgozó sértettet, hogy néhány percen belül elhunyt - ismertette az ügyészségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.