Ferenczi Gábor elsodort egy idős asszonyt

Halálos balesetet okozott a jobbikos képviselő

Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő kedd reggel Ajkán autójával elgázolt egy idős asszonyt, aki belehalt sérüléseibe.

2013.05.21 11:04MTI
Fotó: MTI

A Veszprém megyei rendőrség vizsgálja a körülményeket. A Jobbik közleménye szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló 93 éves asszonyt, és a balesetet már nem tudta elkerülni. 

A kommüniké kitér arra, hogy a képviselő együttműködött az azonnal értesített mentőszolgálattal és rendőrséggel, szondát fújt, amely alkoholfogyasztást nem mutatott ki. A Jobbik közlése szerint a történtek Ferenczi Gábort mélyen megrázták. 

A képviselő őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak és természetesen áll a további vizsgálatok, eljárások elé - írták. A képviselő, amint jogilag lehetősége lesz, azonnal lemond mentelmi jogáról - közölte a frakció. 

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: további részleteket a baleset körülményeiről - például arról, hogy volt-e gyalogosátkelő a közelben - a vizsgálat végeztével lehet majd megtudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.