Csalódást kelt

A Jobbik szerint átverés az MNB növekedési hitelprogramja

Mint fogalmaznak: "a hazai cégekkel szemben a külföldi cégeket kedvezményező, kizárólag a külföldi vállalatokra alapozó matolcsysta gazdaságpolitika tehát töretlenül folyik tovább".

2013.05.12 12:43MTI

A Jobbik szerint csalódást keltő átverésnek tűnik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja, mert a magas hitelkeret igénybevételére koránt sem a magyar kisvállalkozásoknak van szükségük, hanem a tőkeerős külföldi cégeknek.

"Bár a kormányzati propagandafilmeken kétkezi munkát végző magyar kisvállalkozókkal népszerűsítik Matolcsy György hitelprogramját, nemrég döntöttek arról, hogy a hitel felső határát hárommilliárd forintra emelik. Nyilvánvaló, hogy ilyen hatalmas összegű hitelkeret igénybevételére nem a magyar kisvállalkozásoknak, hanem a nagy, tőkeerős és már eddig is olcsó hitelforrásokhoz jutó külföldi vállalatoknak van szüksége" - áll az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

Az ellenzéki párt szerint "a hazai cégekkel szemben a külföldi cégeket kedvezményező, kizárólag a külföldi vállalatokra alapozó matolcsysta gazdaságpolitika tehát töretlenül folyik tovább". Eddig egyetlen olyan garanciális elemet nem említett sem a kormány, sem az MNB, amely arra utalna, hogy a bankok által jelenleg hitelképtelennek minősített magyar kisvállalkozások számára is megnyílna az alacsony kamatozású hitelhez jutás esélye - írták.

A Jobbik szerint a kormány stratégiai szerződéskötései is azt jelzik, hogy a Fidesz a magyar vállalkozások helyett kizárólag külföldi multinacionális érdekeltségekre alapozza gazdasági várakozásait, szinte kizárólag ezek a cégek élvezhették a kiemelt összegű, vissza nem térítendő támogatásokat is, ezzel szemben a magyar kis- és középvállalkozások továbbra is a túlélésükért küzdenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.