Vasárnapi idő

Időjárás: nem érdemes kerti partira készülni

Noha egész meleg lesz vasárnap, országszerte eső várható, és a szél is viharossá fokozódik.

2013.05.12 10:27ma.hu

Nyugaton többnyire borult lesz az ég, és keleten is tovább növekszik a felhőzet. Kezdetben főként a Dunántúlon várható eső, zápor, majd napközben már inkább keleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. Késő délután délnyugat felől egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, szűnik meg a csapadék és süt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon erős, olykor viharos erejű lesz. Keleten csak zivatarok környezetében fokozódhat viharossá a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 13, 18, keleten általában 17, 22 fok között alakul, de északkeleten még 26, 27 fok is lehet. Késő este 11, 17 fok várható - jelezte előre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

met.hu


Várható időjárás Európában (2013. május 13-26.)

A következő két hétben a Kárpát-medence területén összességében a sokéves átlagnak megfelelő időjárás várható, de kontinensünk más területein jelentős pozitív, illetve negatív hőmérsékleti anomália lesz a jellemző.

A jövő héten Nyugat-Európa és a Földközi-tenger nyugati medencéje mentén fekvő területeken többnyire ciklonális hatások alakítják majd az időjárást, így 1-6 fokkal hűvösebb időre ígérkezik, mint május második felében megszokott. Északon és keleten ugyanakkor várhatóan egy nagykiterjedésű anticiklonnak köszönhetően 1-6, de a Kaukázustól északra helyenként akár 10 fokkal melegebb lesz az átlagosnál. Május végén is hasonló időre van kilátás, de mind a pozitív, mind a negatív anomália mérsékeltebb lesz.

A következő két hét csapadékviszonyai kontinensünkön az ilyenkor megszokottak szerint alakulnak, a nyugati, délnyugati, déli területeken kissé csapadékosabb, északon és keleten kissé szárazabb idő várható, de a sokéves átlaghoz képest a különbség elhanyagolható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.