Romló időjárás

Záporos, zivataros hétvégére kell készülnünk

Pénteken még sokat fog sütni a nap, de délután már záporok, zivatarok várhatók. Néhány hely csak 14-15 fokra melegszik majd a levegő.

2013.05.09 16:17MTI

Ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Pénteken eleinte sok napsütés várható, de délután a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet.

 A késő délutáni óráktól egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Emellett napközben a szél is megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között alakul. 

Szombat délelőtt inkább csak a Dunántúlon, délután már a Duna-Tisza közén is várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A minimumhőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A nappali maximumok nyugaton várhatóan 14 és 20, másutt 21 és 29 fok között alakulnak.
 
Vasárnap is nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak rövidebb időre süthet ki a nap. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A Dunántúlon viharos széllökések várhatók. 10-15 fok lehet a minimum hőmérséklet. Napközben 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet. Északkeleten melegebb is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.