Időjárás-jelentés

Gomolyfelhők után: egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás, jégeső kísérhet

Csütörtökön időnként megélénkül a délkeleti, keleti szél, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók.

2013.05.01 16:56MTI

Időjárási helyzet Európában:

Az Ibériai-félszigettől a Germán-lengyel-alföldön keresztül egészen a Kelet-európai-síkságig hullámzó frontrendszer húzódik, amely mentén nagyrészt erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső. A frontrendszertől északnyugatra hűvös az idő, a csúcshőmérséklet jellemzően 8 és 16 fok között alakul, de Skandináviában és Spanyolország északi részén helyenként csak 2, 7 fokot mérnek.

Ugyanakkor Európa délkeleti harmadán továbbra is sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb van, a délutáni órákra általában 25 és 33 fok közé melegszik fel a levegő. A fent említett frontrendszer hidegfronti szakasza érinti a Kárpát-medence északi tájait, de ez lényeges időjárás változást nem okoz, majd csütörtökön átmenetileg ismét melegebb és egyre labilisabb levegő áramlik fölénk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Eleinte északon, északkeleten a helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből egy-egy zápor, zivatar kialakul, majd éjszaka csapadék már ott sem valószínű. Csütörtökön kezdetben fátyolfelhők szűrik a napsütést, ezt követően délutántól erőteljes gomolyfelhő képződésre számíthatunk, és előbb a Dunántúlon, estétől a Duna-Tisza közén is egyre több helyen fordul elő zápor, zivatar. Egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás, jégeső kísérhet. Csütörtökön időnként megélénkül a délkeleti, keleti szél, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25, 32 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.