Árvíz

Másodfokú készültség a Murán - este tetőzik Letenyénél

Másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben éjfél óta a Mura magyarországi szakaszán, a folyó várhatóan este tetőzik Letenyénél.

2013.05.09 11:42MTI

A központi védelemvezető-helyettes, Szimandel Dezső közölte: a folyó a szlovéniai Muraszerdahelynél szerdán 416 centiméteres vízállással tetőzött, a magyarországi szakaszon Letenyénél és Murakeresztúrnál is folyamatosan, óránként egy-két centiméteres emelkedéssel áradt.
   
A szerda éjféltől a magyarországi szakaszra elrendelt másodfokú árvízvédelmi készültség mellett folyamatos figyelő és járőrszolgálatot tartanak fent, a zsilipeket a vízállásnak megfelelően zárták vagy zárják le, vízzáróságukat folyamatosan ellenőrzik. A Mura várhatóan az esti órákban 400 centiméter körül tetőzik Letenyénél.
   
A vízügyi igazgatóság munkatársai a horvát és a szlovén vízügyi szakemberekkel is folyamatos kapcsolatot tartanak - közölte még a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.