Százhárom tonna az Antonovon

Gigantikus szállítmány az óriásgépen - irány a Szahara!

A megrendelő Algériába, egy épülő hatalmas erőműhez kérte a szállítmányt.

2013.05.08 19:49MTI

Százhárom tonnás küldeménnyel a rakodóterében szállt fel csütörtökön a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egy Antonov An-124-es óriásgép. Ez eddig a legnagyobb súlyú teherárú, amelyet a ferihegyi repülőtéren rakodtak.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója szerint az Antonov An-124-es Ruszlan egy a General Electric magyarországi gyárában összeszerelt turbina alkatrészt vitt a Szaharában fekvő Ghardaia-Noumerate repülőterére. A megrendelő Algériába, egy épülő hatalmas erőműhez kérte a szállítmányt. Az elmúlt hónapokban többször is megfordultak a Ruszlanok Budapest és Ghardaia között, ekkor is erőművi berendezéseket szállítottak.

Az An-124-eseket eredetileg katonai célokra állították hadrendbe, a hidegháború végével pedig teherszállító gépként szolgálnak tovább. Több mint száz példány készülhetett 1982, a típus megjelenése óta, de pontos számot nem tudni. Az óriásgép legnagyobb megengedett felszálló tömege eléri a 405 tonnát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.