Megfelel az párt szándékainak

Az MSZP-nek tetszik az EP-jelentéstervezet

Az EP-jelentéstervezet azt jelenti: amennyiben a magyar kormány nem hajlandó visszatérni az alkotmányos útra, folyamatos monitoringnak lesz kitéve, de ez sem szavazatmegvonással, sem pénzbüntetéssel nem jár.

2013.05.07 18:47MTI

Az MSZP mindig azt kérte a nemzetközi szervezetektől, hogy ne vessenek be az ország ellen olyan eszközt, ami a magyar lakosságot sújtaná, vagy a magyar lakosságnak okozna anyagi terheket. A kedden nyilvánosságra hozott EP-tervezet megfelel e szándéknak - reagált Harangozó Gábor, az MSZP országos választmányának elnökhelyettese kedden Debrecenben az EP-bizottsági jelentéstervezetre.

Az ellenzéki politikus kifejtette: az európai parlamenti fejlemények azt mutatják, hogy ami ma Magyarországon zajlik, az fenntarthatatlan, folytathatatlan.

Az EP-jelentéstervezet azt jelenti: amennyiben a magyar kormány nem hajlandó visszatérni az alkotmányos útra, folyamatos monitoringnak lesz kitéve, de ez sem szavazatmegvonással, sem pénzbüntetéssel nem jár - magyarázta Harangozó Gábor.

Hozzátette: azt viszont tudomásul kell venni, hogy "senki nem asszisztál ahhoz, hogy a magyar kormány útonállóként viselkedik".

Szavai alátámasztására a trafikügyet, a földügyet, az ügyészséget, a bírák visszahívását és az Alkotmánybíróságot említette az ellenzéki politikus, példaként utalva rá: "amire a Fidesz szemet vet, megszerzi, aki nem tetszik neki, azt elküldi, s helyette a saját holdudvarához tartozókat ülteti".

"Ezt meg kell állítani" - mondta Harangozó Gábor, aki szerint azért lesz ellenzéki összefogás, hogy ezt a változást akarók egyszerűen megtehessék.



Az Európai Parlament szabadságjogi bizottságának jelentéstevője, Rui Tavares által kedden nyilvánosságra hozott jelentéstervezet szerint "fennállhat a kockázata annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Európai Unió szerződésének második cikkében lefektetett értékeket, ezért a szerződés 7. cikkének 1. pontjában leírt vizsgálat elindítását helyezi kilátásba Magyarország ellen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.