Ingyenes vonatozás a nyugdíjasoknak

Fidesz: ha Mesterházyn múlna, nyugdíj sem lenne

Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.

2013.05.04 13:27MTI

 Az MSZP elnöke szombaton közölte: pártja azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyorsvonatokon. Emlékeztetett arra, hogy a hónap közepétől egy olyan pótdíjfizetési rendszer lép életbe a vonatok nagy részénél, amelyet a térítésmentesen közlekedő időseknek is meg kell fizetniük.
   
Erre reagálva a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt válaszolta: az a Mesterházy Attila próbálja most óvni a nyugdíjasokat "a nem létező veszélytől", aki elvett tőlük egyhavi nyugdíjat, megadóztatta volna őket, és aki megszavazta a nyugdíjkorhatár-emelést. "Ha Mesterházy Attilán és baloldali csapatán múlna, akkor még nyugdíj sem lenne" - fogalmazott.
   
Selmeczi Gabriella kijelentette: minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.