Május 20-ig lehet jelentkezni

Újabb táborokra lehet pályázni az Erzsébet-programban

Újabb, többségében fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek szóló táborokra írtak pályázatokat az Erzsébet-program keretében.

2013.04.26 18:57MTI

Nagy Anna, a program szóvivője ismertette: az Erzsébet-programban öt további táborra lehet még jelentkezni május 20-ig. Az egyik az úgynevezett bicebóca-tábor, amelyre különböző fogyatékossággal élő - mozgáskorlátozott, vak, siket, értelmi sérült vagy halmozottan sérült - gyermekek jelentkezhetnek. 

Egy másik pályázati kiírás az esélytáborra szól, amely során fogyatékossággal élő felnőtteket visznek el egy hétre a fonyódligeti táborba. Ezek mellett ugyancsak a fogyatékossággal élő, 10 éven felüli korosztálynak két alkotótábort is szerveznek, egy ipar- és képzőművészeti, valamint egy tánc-drámatábort. A négy táborban összesen 400 fogyatékkal élő gyermek és felnőtt üdülhet egy hétig a nyáron.
 
Az egyhetes táborozások egy emberre eső önrésze kétezer forint, amiért teljes ellátást kapnak a táborozók. Az ötödik, határtalan túra címmel meghirdetett pályázat magyar, de nem Magyarországon élő gyermekeknek szól. Ennek keretében a környező országokból ezer 8 és 15 év közötti gyermeket visznek el Zánkára nyaralni. 

A bicebóca és az esélytáborba egyénileg, a többire csoportosan lehet pályázni. Az öt táborba kísérők jelentkezését is várják. Nagy Anna arról is beszámolt, hogy a Kárpát-medencében élő gyermekek számára meghirdetett Erzsébet-vetélkedő döntőjét pénteken rendezték meg Budapesten. Mint kifejtette: a csapatok tavaly decembertől márciusig négy internetes fordulóban mérték össze tudásukat a Kárpát-medence földrajzáról, történelméről, kultúrájáról, és értékeiről. 

A versenyre összesen csaknem 300 csapat jelentkezett, akik közül a tíz legjobb - 8 magyar és 2 határon túli - csapat pénteken, egy budapesti döntőn mérkőzött meg. A győztesek összesen egymillió forint értékű - többi között mp3-lejátszót, rollert és könyveket tartalmazó - ajándékcsomagot kaptak - mondta az Erzsébet-program szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.