A Fidesz alkotmányjogászok véleményét kéri

Még nincs végleges álláspont a kampányfinanszírozásról

Megtárgyalta a Fidesz elnöksége kedden a kampányfinanszírozási szabályok módosítását, de nem alakított ki végleges álláspontot.

2013.04.11 08:00MTI

A Magyar Nemzet csütörtöki száma szerint a 2014 januártól májusig tartó - vagyis az országgyűlési választások előtti - időszakban a pártok támogatásait akkor lehetne felfüggeszteni, ha még az idén teljes körűen rendeznék a kampányfinanszírozás nyitott kérdéseit. A lap információi szerint a törvényjavaslat végleges szövegéről még nincs döntés, így egyelőre nem lehet tudni, hogy minden egyes képviselőjelölt, vagy csak az országos listát állító pártok színeiben indulók kaphatnak majd támogatást.
   
A Népszabadság arról ír, hogy a Fidesz vezetése alkotmányjogászok véleményét kéri arról: tehetnek-e különbséget a képviselőjelöltek között a jogosultságok mértéke tekintetében.
   
Mindkét napilap megjegyzi: az elképzelések szerint a központi büdzsé 1-3 millió forintos összeget biztosítana az aspiránsoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.