Árvíz/belvíz

Újabb löszfalomlás történt Kulcson

Újabb területen omlott le a föld a Fejér megyei Kulcs Duna-parti löszfaláról.

2013.04.08 17:38MTI

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett tájékoztatása szerint az érintett területen lévő ingatlanokban 2010 óta nincs közműellátás, és a lakhatás sem engedélyezett. A Deák Ferenc utca és a Temető utca között a talajcsúszás miatt akácfák fordultak ki a földből. A kifordult fák ágai két épületet veszélyeztettek. A jobban megdőlt, nagyobb súlyú akácokat a katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltóegységei a gyökérzet fölött kivágták.
   
Kulcson a talajsüllyedés mellett a belvíz is gondot jelent, ezért a település polgármestere hétfőn harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el.
   
A szóvivő múlt csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kulcs üdülőövezetében a Duna-part két szakaszán volt talajcsúszás. Akkor a Sőtér sétányon süllyedt meg a löszfal, emellett a Deák Ferenc utca végén öt ingatlan kertjének a hátsó részében csúszott a meredek partfal az alatta lévő Dunapart utca négy telke felé. A talajsüllyedés a lakosságra és az épületekre közvetlen veszélyt nem jelentett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.