20 méter hosszan

Megrogyott egy löszfal Siklóson

Hat embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát Siklóson pénteken, mert megrogyott egy löszfal az egyik utcában.

2013.04.05 19:22MTI

Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője közleményében azt írta: a löszfal a Váralja utcában húsz méter hosszan rogyott meg, és két lakóházat veszélyeztetett. Az érintett lakókat rokonoknál helyezték el. 

Hozzátette: a katasztrófavédelem értesítette a víz-, a gáz- és az áramszolgáltatót, az önkormányzat pedig megbízott egy földmunkákkal foglalkozó helyi vállalkozót, hogy munkagéppel alakítson ki a helyszínen olyan rézsűt, amely megakadályozza a löszfal további csúszását. 

A Mecsekerdő Zrt. közölte, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok miatt elrendelte az erdőjárás tilalmát a sellyei erdészetében.
 
"Az erdőterületeken tapasztalható jelentős mennyiségű ár- és belvíz következtében a fák gyökerei nem tudnak biztonságosan kapaszkodni, így erősebb szél esetén könnyen kidőlhetnek, és mind az emberi életben, mind a vagyontárgyakban kárt okozhatnak" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.