Egy 50 méteres darab szakadt le

Omlásnak indult a löszfal Verőcén

Leomlott egy harminc méter magas löszfal egy része Verőcén, emberélet nem került veszélybe.

2013.04.06 14:38MTI

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Spitz Alexandra elmondta, hogy a Szamos utcában egy 30 méter magas és 250 méter széles löszfalból egy 50 méteres darab szakadt le. Az omlás két közeli ingatlant érint, az egyiknek - egy lakatlan parasztháznak - a kertjéig ér a törmelék.
   
Az aláhulló földet a másik ház hátsó fala állította meg, de a benne lakóknak nem esett bajuk, és az ingatlan sem dőlt össze, a család azonban elővigyázatosságból rokonokhoz költözik - közölte a szóvivő.
   
A váci tűzoltók áramtalanították a házat, egyéb beavatkozásra egyelőre nem volt szükség. Pontosabb információk csak a statikai és kárszakértői vizsgálat után állnak majd rendelkezésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.