Árvíz

Megcsúszott a padka és a rézsű a 76-os főúton

Lezárták a 76-os főút egy sávját Nagykapornaknál a rézsű és az útpadka megcsúszása miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán.

2013.04.03 20:17MTI

Nagykapornakon száz méter hosszan kellett lezárni a főút egyik sávját a jobb oldali rézsű és padka megcsúszása miatt. Tormaföldén teljesen lezártak egy útszakaszt, mert a felázott talaj miatt ott is megcsúszott a rézsű.

A nagy mennyiségű csapadék okozta áradás miatt továbbra is zárva van Dötkön a település bekötőútjának fél pályája, amelyen 3,5 tonnás súly- és 30 kilométeres sebességkorlátozást rendeltek el. Zala megyében további 12 útszakaszon is sebességkorlátozások vannak érvényben az áradások okozta vízátfolyások miatt.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint az ár- és belvíz lakóházak mellett szerdán egy templom alagsorát is elárasztotta. Szécsiszigeten a műemléki templom és plébániaépület pincéjébe tört be a víz, ezt az épület védelme érdekében a lenti tűzoltók szivattyúzták ki.

Barlahidán, Kisbucsán, Tótszentmártonban, Vindornyaszőlősön és Keszthelyen családi házak pincéjéből vagy melléképületeiből kellett nagy mennyiségű vizet kiszivattyúzni, Nagykanizsán pedig a Principális-csatorna magas vízállása miatt a védett oldalra átszivárgó víz öntötte el több lakóház pincéjét. Gyenesdiáson, Zalaszentivánon és Zalaszentgróton a vízelvezető árkok teltek meg annyira, hogy a közelükben lévő lakóházakat veszélyeztették, ezért ezeken a helyszíneken is a tűzoltók beavatkozása segített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.