Árvízvédelem

Harmadfokú a készültség Kárpátalján

Megelőző intézkedésként harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az ukrán kormány Kárpátalján - jelentette be Olekszandr Vilkul ukrán miniszterelnök-helyettes szerdai kijevi sajtótájékoztatóján.

2013.04.03 16:34MTI

A kormányfőhelyettes közölte, hogy a harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelése nem jelenti azt, hogy Kárpátalján rendkívüli helyzet van.

A kárpátaljai folyók vize jelenleg nem lépett ki a hullámtérből - mondta Vilkul, megjegyezve, hogy a régióban nincs jelentősebb árvízveszély.

A rendkívüli helyzetek Kárpátalja megyei főosztályának szerdai jelentése szerint az ukrajnai megye nagyobb folyóinak felső és középső szakaszain stabil apadás figyelhető meg. Ugyanakkor a katasztrófavédelem 400 munkatársa és több mint száz gépe teljes készültségben van, hogy szükség esetén azonnal reagálni tudjon az esetleges árvízi veszélyhelyzetekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.